Uit d'n tent: We zijn er nog!

12 augustus 2016

Zo leven we nog? Ja volop zelfs. De website deed wellicht anders vermoeden. Een voornemen om dit jaar de website nog te vernieuwen is met een jaartje (door de schade van het dahliaveld) uitgesteld. Daardoor wel wat minder aandacht aan de website geschonken. Onze social media kanalen waar overigens wel volop in bedrijf. Denk aan Facebook, Twitter en Instagram!. Dus voor actuele foto's, weetjes en activiteiten meld je in ieder geval aan op 1 van deze kanalen!

En hoe is het met het bouwen? Liggen jullie op schema (een vraag die altijd door ouders, vrienden, bekenden etc. wordt gesteld)?

Daar kunnen we kort over zijn. We gaan best lekker. Het merendeel geniet nog van zijn of haar vakantie, maar de vroege vakantiegangers of thuisblijvers hebben goed werk verricht in en om de corsotent aan de Hazestraat. Nogmaals een bewijs dat je niet altijd veel mensen nodig hebt.

De verering van de vuurvinvis krijgt steeds meer vorm. Het echte grote laswerk is zelfs al klaar. De voorkant met een vulkaan is al klaar en staat in wit papier. In het midden is de vuurvinvis goed zichtbaar door zijn ijzerengeraamte, de bodem is ook al gelast. Achter op de wagen op 5 meter de drakenkop, al grotendeels in karton en daaronder is het laswerk klaar. Daar gaan we de komende week 4 zwart gespote brommers in monteren. De constructieboys moeten nog aan de gang met enkele bewegende onderdelen. Het schijnt dat ze het onder controle hebben. Dus nog even geduld voor de rest van de bouwers.

Eigenlijk geen klagen, ja toch wel een beetje. De vele regen en hagel zo groot als kiwi's in juni heeft ons veld (en ook van enkele andere buurtschappen) de bekende das omgedaan. Een flinke tegenvaller. Dit betekent geen enkele bloem die we kunnen verkopen en dus ook voor ons eigen corso geen bloemen van eigen veld. Dus meer dahlia's inkopen, niks leveren. Van die combinatie wordt een penningmeester niet vrolijk. Schade zeker enkele duizenden Euro's. We gaan er maar vanuit dat het weer ons volgend jaar beter gezind is. Gelukkig lijkt er in de rest van het land weinig aan de hand, dus voldoende dahlia's zullen de weg naar Valkenswaard weten te vinden.

Geniet nog even van onderstaand beeld materiaal. In vogelvlucht corsojaar 2016 tot op heden. Nog 4 weken bouwen (wat vliegt de tijd). Nieuwsgierig of geïnteresseerd? Loop gerust eens binnen, er is altijd wel iemand die even tijd maakt om het bouwen uit te leggen. En mee helpen mag natuurlijk altijd! Dit kan als bouwer, folder rond brenger, barman/vrouw, figurant etc.

Om in onze voorzitter zijn woorden te spreken: Weet dat je welkom bent!